Study Protect

DVV Study Protect : de studiekosten van uw kind verzekerd

Tijdelijke overlijdensverzekering voor u en/of uw partner. Het verzekerde kapitaal dient om de studiekosten van uw kind verder te kunnen betalen mocht u en/of uw partner vroegtijdig overlijden.

1. Voor wie?

  • U hebt één of meerdere kinderen van 15 – 18 jaar, die in de nabije toekomst hogere studies willen aanvangen.
  • U weet dat de kosten daarvan behoorlijk kunnen oplopen.
  • U wilt vermijden dat uw kinderen bij overlijden van u of uw partner hun studieplannen moeten wijzigen, of zelfs laten varen.


2. De voordelen

  • Bij overlijden (van u en/of uw partner) hebt u de keuze:
  •           - ofwel keren wij u het kapitaal, dat overeenkomt met de nog aan te vatten studieperiode, in één keer uit.
  •           - ofwel gebeurt de uitkering maandelijks in de vorm van een rente (dit op voorwaarde dat het kind op dat moment meerderjarig is).

 

  • Wij betalen ook uit als uw kind beslist om na uw overlijden (of dat van uw partner) zijn studies stop te zetten.
  • De looptijd van de polis komt overeen met de duur van de studies, met een minimum van 1 jaar en een maximum van 15 jaar (stel dat uw kind dokter wil worden, en zich wil specialiseren ...). U bent vrij om af te wijken van de 'officiële' duur van een studierichting (zie voorbeeld). Het gedekte kapitaal in geval van overlijden neemt af naarmate de studies vorderen.


Bv.: een studiejaar kost 5.000 euro, en u schat de studieduur op 4 jaar (3 jaar bachelor + 1 'reservejaar', bv. een bisjaar of een Erasmusjaar in het buitenland). In het eerste jaar is het gedekte kapitaal dan 20.000 euro, in het tweede 15.000, enzovoort.

  • U hoeft niet te wachten met het afsluiten van de polis tot de studies beginnen. U kunt een voorverzekering nemen. In die periode blijft het verzekerd kapitaal vast.
  • Study Protect laat je toe rekening te houden met de stijgende studiekosten in de toekomst.


3. Weet u hoeveel de studies van uw kind u zullen kosten?

Hogere studies kosten soms verrassend veel geld. Naast de inschrijvingskosten moet u rekening houden met een aantal andere uitgaven, die behoorlijk kunnen oplopen. Gaat uw kind op kot? Of op internaat? Met Erasmus naar het buitenland misschien? Het heeft allemaal een invloed op de eindafrekening.

Voorbeeld. Elke is 17 jaar en wil fotograaf worden. Fotografie is geen goedkope opleiding. Naast de inschrijvingskosten en de cursussen, zijn er behoorlijk wat materiaalkosten (zoals het afdrukken van foto's). Op kot gaan doet daar nog een flinke schep bovenop. Per jaar moet u rekenen op ongeveer 5.500 euro. En dan zijn er nog eenmalige kosten, zoals een professioneel fototoestel en een goede computer...

Vergeet niet dat er nog kosten zullen bijkomen voor levensonderhoud, vervoer, sport, internet enz.

 

4. Een tijdelijke overlijdensverzekering op maat van de studies van uw kind, met een premie op maat

De berekening van de kosten van de toekomstige studierichting geeft een idee van het kapitaal dat u zou moeten verzekeren om de studies van uw kind te dekken.

De premie die u betaalt voor de Study Protect verzekering gaat uit van die berekening. Maar ook uw familiale situatie speelt een rol: uw leeftijd bij het afsluiten van het contract, en het feit of u een verzekering wenst af te sluiten waarin enkel u of ook uw partner verzekerde is.

U kunt bij uw lokale DVV-consulent terecht voor een berekening 'op maat' van de studiekosten en voor een aan uw situatie aangepast premievoorstel.
Vind hier het dichtstbijgelegen DVV-kantoor.

 

Voor een simulatie kan u terecht op de website van DVV.

In de kijker

Nuttige links